menu

Getest: triggerpoint massage

Tekst: Coach Tineke | Foto's: Lifestylebooking.be

Joy van Jaytho in Anzegem is een warme en lieve persoonlijkheid. Laat je zeker niet misleiden door haar jonge leeftijd, want ze heeft het masseren en de techniek duidelijk in haar vingers. Ze stelt voor om de triggerpoint of deep tissue massage te testen. Deze gaat heel diep, waarbij ze met haar vingers, handen, onderarmen… veel druk geeft op de drukpunten. Dit kan wel pijnlijk zijn, maar zorgt nadien wel voor verlichting en het opheffen van blokkades. Ze mag mijn rug alvast eens onder vingers, handen en duimen nemen.

Afbeelding

Ik kom aan in een idyllische hoeve omgeven door zonlicht, groen en water middenin de natuur. Je rijdt de hoeveweg op, door een bos en komt in een andere wereld terecht. Eentje waar je onmiddellijk al je zorgen vergeet. Joy maakt deel uit van de groepspraktijk samen met haar vader en stiefmoeder, waar elk zijn of haar specialiteit heeft binnen massage, relaxatie, healing en coaching. Ik volg haar naar de paardenstal waarin haar massagepraktijk gelegen is. Ik stap een warme, sfeervolle en mythische ruimte binnen. Ze is verduisterd en verlicht met sfeerkaarsjes, er hangt een heel mooie warme gloed. Je voelt de positieve energie hier hangen en dit weerspiegelt Joy haar persoonlijkheid.

Spieren eerst opwarmen met massage

Afbeelding

Ik mag mij installeren op mijn buik op de massagetafel die heel comfortabel ligt. Joy zorgt er zeker voor dat ze de spieren eerst goed opwarmt met olie en stretchingen. Ze gaat op mijn rug werken en van daaruit vertrekken. Ze voelt de ruggengraat af en merkt al gauw dat er enkele, of veel, wervels vast zitten of niet goed op elkaar staan. Ik ben geen grote fan van kraken, hoewel het soms niet anders kan. Joy stelt mij gerust, zij kraakt ook, maar enkel lineair. En soms is het dus wel nodig. Meestal reageert mijn lichaam behoorlijk verkrampt op deze manier van losmaken. Joy legt uit omdat dit komt doordat mijn spieren niet eerst opgewarmd zijn. Klinkt inderdaad logisch.

Elk werveltje, spiertje en drukpuntje komt aan beurt

Er is heel wat werk aan mijn rug en Joy neemt er de tijd voor. Geen spiertje, werveltje of drukpuntje slaat ze over. Ze werkt heel diep in op de pijnpunten, maar ik kan het haar altijd laten weten wanneer het te veel wordt. Ze blijft met mij in contact en ik ben blij dat ik de pijngrens kan aangeven. Bij mij gebruikt ze ongeveer 50% van haar kracht en diepte van de druk. Maar dit is al ruim voldoende voor mij. De afwisseling met de massagebewegingen uit de relaxatie doen deugd en halen de druk er even af. Het biedt onmiddellijk verlichting, je voelt de pijn wegvloeien en de knobbeltjes losser worden.

Triggerpoint voor chronische blokkades en spierpijn

Afbeelding

Bijna het volledige uur heeft Joy op mijn rug gewerkt. Ze heeft de wervels in mijn bovenrug kunnen kraken en dat was inderdaad niet pijnlijk of geforceerd. Meestal verstijf ik bij de gedachte eraan, maar Joy heeft dit anders aangepakt. Uiteraard is het vertrouwen hier ook belangrijk. Maar het gevoel, rust en professionaliteit die Joy uitstraalt, stelt mij op mijn gemak. Ik ben niet nerveus of gespannen, of toch een beetje maar… Doordat ik soms ook uitstraling heb naar mijn benen en last heb van een zwaar gevoel in mijn benen, werkt ze ook op de drukpunten van mijn benen. Ook die zijn heel gevoelig en pijnlijk. Joy blijft de druk steeds afstemmen op mijn aangeven en gevoel.

Een triggerpoint massage is diepgaander en ik vind het dan ook niet erg dat ik wat kan en mag praten ondertussen. Zo kan ik mijn gedachten verplaatsen en niet alleen aan de pijnlijke punten denken. Voor wie met langdurige klachten, blokkades of spierspanningen zit, is deze triggerpoint ideaal. Op het einde vraagt Joy of ik nog even wil gaan staan. Ze heeft nog een blokkade gevoeld die ze nog op een andere manier wil aanpakken. Ze komt achter mij staan en ik leg mijn handen achter mijn hoofd in mijn nek. Zij sluit haar armen door de mijne en voor ik het weet, heeft ze nog enkele wervels kunnen kraken. Gewoon door een lichte tractie naar achteren. Wat heel goed mee viel.

De dagen nadien merk ik wel dat er diep op mijn lichaam, rug en spieren is gewerkt. Ik voel mij ook een stukje vermoeid, maar na een tweetal dagen verdwijnt dat gevoel. Mijn rug en benen voelen meteen ook een stuk lichter aan. Dankjewel Joy en tot binnenkort nog eens, want ik ben superbenieuwd naar de relaxatiemassage.

Nieuwe klant? Maak dan zeker gebruik van onze kennismakingsdeals om deze massage uit te testen met een mooie korting. 

Nieuwe klant?
Maak dan zeker gebruik van onze kennismakingsdeals om een massage uit te testen met een mooie korting.

Verder lezen

Messenger logo
Chat