menu

Mindfulness Coaching bij Jaytho

Tekst: Lifestylebooking.be

Wat als je even niet meer weet hoe je alles moet balanceren in je leven? Werk, gezin, sociale verplichtingen, hobby’s en bovenal perfect gelukkig zijn. We leven in een gejaagde en veeleisende maatschappij. Maar vaak vragen we dit ook van onszelf. Wat nu als dit allemaal projectie is van gedachten? Er is geen plaats voor gevoelens, stilte of eventjes kunnen ontsnappen aan de realiteit. Tot we op een punt komen dat het niet meer gaat. Vaak is het moeilijk om alleen terug op de rails te geraken, een coach kan je hierbij helpen. Ik mag bij Jaytho in Anzegem het coaching traject ‘mindfulness & healing’ volgen.

Een coach kan je helpen om inzichten op te doen en opnieuw te starten met het leven in het hier en nu. Met behulp van praktische vragen over actuele problemen, krijg je antwoorden over het waarom. John houdt je een spiegel voor en stelt gerichte vragen. Wat veel effectiever is dan je voorschotelen hoe het moet. Verandering komt immers altijd uit jezelf. Het coaching traject ‘mindfulness & healing’ is uniek omdat het nog net dat stapje verder gaat voor zelfontplooiing, persoonlijke groei en innerlijke balans.

Afbeelding

Een oase van rust en groen

Ik ben een beetje op mijn hoede, niet goed wetende wat te verwachten. Het is een stralende zonnige herfstdag als ik door het bos van de Zilverberg in Anzegem rij. De steentjes kraken onder mijn banden, overal verschijnt er groen rondomrond en de paarden begroeten mij langs de oprijlaan tussen de bomen. Deze locatie alleen al is een stukje vakantie en ademt rust en ontspanning uit. Tijd om even te herbronnen en op adem te komen. In deze hectische tijden, waarin stress niet weg te denken is, is ontspannen een werkwoord geworden.

Mens staat centraal

In de groepspraktijk Jaytho staat de mens in haar geheel centraal. John verwelkomt mij hartelijk en oprecht, in bloot bovenlijf en short. “Ja zo ben ik gewoon, één met de natuur”, lacht hij. Ik schenk hem een brede glimlach terug, terwijl hij me mee neemt naar de binnenkoer van de charmante hoeve. Het is heerlijk nazomerweer en we besluiten buiten te zitten. Ik leg uit dat ik al lang rugpatiënt ben, sinds ik op mijn 15de twee wervels gebroken heb. Gelukkig is na een lange revalidatie alles goed gekomen, ik kan weer alles doen, maar… Ja er is toch altijd een maar. Daar onderbreekt John mij. “Hoezo maar? Je hoeft geen voldoening te nemen met maar 80% terug in orde zijn. Wel met 100%. Ik help je er vanaf.” John begint geboeid en bezield te vertellen over de kracht van gedachten en de invloed ervan op je lichaam en omgeving.

We zijn al eventjes in gesprek en ik merk toch dat er gaandeweg iets verandert. John praat met mij over redenen en oorzaken waarom mensen ziek, depressief, ongelukkig… blijven. “Waarom raakt de ene persoon wel uit de miserie. En zegt de andere, ‘t is weeral ik bij wie het moet gebeuren”, illustreert John. “Hoe kan dit en hoe kun je dit veranderen? Verandering komt altijd vanuit jezelf dankzij een diepere universele kracht.  Het enige dat je daarvoor dient te doen, is een stap opzij zetten en het stil maken. Wij zijn veel te veel met ons ego bezig en laten dit alles bepalen. Maar daar moeten we afstand van doen. Ons ego, ons ik, onze handelingen, ons denken… ik ik ik.”

Stop met je best te doen voor iedereen

“Eigenlijk moet je op dat punt komen dat je denkt van, het is genoeg. Dan ben je klaar voor verandering. Stop maar met je best te doen en voor iedereen goed te willen doen. Je trekt ook aan waar je mee bezig bent. Als je blijft piekeren over je gezondheid, geld, carrière, relatie,... dan blijven er steeds maar weer negatieve gedachten cirkelen. En dat is moeilijk te doorbreken. Stop er gewoon mee, haal jezelf er uit en neem afstand. Sssshhhttt, maak het stil en zet een stap achteruit. Laat niet je verleden bepalen wie je nu bent. Laat zorgen voor de toekomst je ook niet wakker houden uit je slaap. Je zult zien, veel zaken lossen vanzelf op eens het zover is.”

Levensvragen, patronen, valkuilen en vooral inzicht

Ik zit hier op die bank, ik voel mezelf iets meer ineengedoken zitten dan normaal. Er komt een lichte druk naar boven in mijn borstkas, die ik niet kan verklaren. John merkt het ook en ademt eventjes rustig met mij. “Je wordt ongemakkelijk hé, zie je dat is het net. Dat is het werk van ons ego”. Er komt veel binnen, John voelt het feilloos aan. Ik ben hier voor het behandelen van mijn rug, maar ik krijg hier zoveel meer mee over allerlei levensvragen. Patronen die ik herken in mijn dagelijks leven, relatie, balans met het gezin en werk. Valkuilen waar ik niet opnieuw in wil lopen, maar waar je toch in trapt omwille van stress en vermoeidheid.

Ontdek een hogere vorm van bewustzijn in jezelf

ohn geeft mij inzichten in mezelf en een hogere vorm van bewustzijn die zoveel krachtiger is dan ons eigen ego. Die eerste fase van bewustzijn en -wording is zo belangrijk. Aansluitend volgt een Reiki healing in de huiselijke praktijk waar de zon binnenstroomt. De energie die daar hangt is onbeschrijflijk en dat is juist waar het allemaal om draait. Alles is energie, laat die maar stromen en haar werk doen. Ik mag liggen en John plaatst zijn handen op mijn hoofd. Reiki is een heel zachte behandeling waarbij weinig druk wordt uitgeoefend. Ik voel mij rustig worden en wegzakken. Er strijkt een diepe innerlijke warmte neer over mij. Ik zie al gauw gekleurde vlekjes opduiken achter mijn oogleden en zak nog wat dieper weg.

Getest door Tineke, beauty coach bij Lifestylebooking.be