menu

Groepspraktijk Jaytho, een portret

Tekst: Coach Tineke | Foto's: Lifestylebooking.be

Jaytho in Anzegem is een groepspraktijk voor massage, relaxatie, healing en coaching. Je komt er terecht in een landelijke hoeve omgeven door zonlicht, groen en water middenin de natuur. Je rijdt de hoeveweg op, door een bos en komt in een andere wereld waar je onmiddellijk al je zorgen vergeet. Joy maakt deel uit van de groepspraktijk samen met haar vader John, waar elk haar of zijn specialiteit heeft. Joy woont er samen met haar vader en plusmama Anita. Ze werken vanuit hun passie en hart en op een holistische wijze. Lichaam, geest en emoties zijn met elkaar verbonden.

Bij Jaytho kun je terecht voor verschillende massages en energetische behandelingen die er op gericht zijn klachten op te lossen, blokkades los te maken en je terug in balans te brengen. Joy en John leggen uit wat hun specialiteit is en hoe ze te werk gaan.

Joy, specialiteit triggerpoint en relaxatiemassage

Afbeelding

Joy, wat is jouw specialiteit?

Joy: “Mensen kunnen bij mij terecht voor de relaxatie-, shiatsu en triggerpoint of deep tissue massage. Die laatste is voor mensen die echt veel last hebben van bepaalde spieren of blokkades. Sporters, mensen met een zware job, verkrampte houding door bureauwerk,... Het is een pijnlijke massage doordat ik heel diep te werk ga op de spieren en drukpunten. De Shiatsu behandeling werkt via drukpunten, meridianen en stretching. De relaxatiemassage is met olie die ik zelf maak en waaruit mensen kunnen kiezen. Ik ben herboriste van opleiding en maak altijd een eigen mengeling. Voor de spieren zijn basilicum en jeneverbes heel goed of ylangylang om te gronden bijvoorbeeld. Ik heb nog een extra opleiding aromatherapie gevolgd.”

Van waar komt jouw passie?

Joy: “Ik ben nog maar heel weinig ziek geweest in mijn leven. Maar toen ik medicatie moest nemen, had ik zo goed als alle bijwerkingen. Vandaar dat ik meer op zoek ben gegaan naar andere behandelingen en kruiden. Dat werkt misschien iets trager, maar is veel gezonder voor je lichaam. En ik voel er mij veel beter door. Ik vond ook nergens de juiste behandeling voor mij als ik ergens spierpijn had of geblokkeerd zat. Daarom ben ik het zelf beginnen uitzoeken en opleidingen volgen. Door de combinatie van technieken kan ik de mensen helpen. Ik werk niet alleen op de spieren of via massage, maar bij de triggerpoint massage ga ik ook de ruggenwervels terug goed zetten door te kraken ( lineair). Ik werk echt tot ik alles los krijg. De reacties zijn heel positief en mensen komen regelmatig terug om het te onderhouden.”

Bewustwording, balans en groeien met de hulp van John

John, hoe zou je jouw specialiteit omschrijven?

John: “Ik werk vooral graag met mensen om samen te groeien naar een grotere bewustwording en balans, via healing, bewustwording en karakteranalyse. Bij de karakteranalyse ga ik via verschillende technieken jouw eigenschappen in kaart brengen. Dit is via gezicht & tenen lezen, numerologie, enneagram,... Iedereen denkt vanuit hun standpunt hoe ze zelf of hun medemensen in elkaar zitten. Maar dat is niet zo, het is altijd gekleurd vanuit je eigen invalshoek. Door karakteranalyse ga je jezelf doorgronden en beter begrijpen waarom je dingen op een bepaalde manier doet. Het is heel boeiend en leerrijk om van jezelf te weten te komen hoe je in elkaar zit. O.a. door healing en groeien in bewustzijn ga ik je hierbij helpen.”

Hoe weerspiegelt het innerlijk zich in uiterlijke kenmerken?

John: “Alles wat je aan het uiterlijk ziet, is een weerspiegeling van wat er zich afspeelt in de geest. Dit beseffen we vaak niet. Als we ziek zijn, behandelen wij vaak de symptomen, i.p.v. naar de oorzaak te kijken. De kracht van de genezingsdrang en de verantwoordelijkheid voor je eigen leven, zijn ook heel belangrijk. Dat kan best confronterend zijn, maar zeker ook even bevrijdend als je je hier bewust van wordt. Wij handelen vaak vanuit het gezegde: ‘Eerst zien, dan geloven.’ Maar het is eigenlijk omgekeerd: ‘Eerst geloven, dan zien.’ Bij een healing is er daarom altijd eerst een gesprek om te zien wat er mogelijk is, waar je naartoe wilt,... Je hebt het uiteindelijk altijd zelf in handen en verandering of balans komt vanuit jezelf. Je kunt er effectief voor kiezen om er iets aan te doen. Hier help en begeleid ik de mensen bij.”

Japanse facelifting massage

Wat is de Japanse facelifting massage en holistic pulsing juist?

John: “De Japanse facelifting techniek, is eigenlijk fitness voor je gelaat. Eerst maak ik de nek en rug los, zodat de doorstroming van energie makkelijker is. Daarna stimuleer ik alle acupunctuurpunten, om zo gans het lichaam te activeren via het gelaat. Nadien is het nodig om veel water te drinken om alle afvalstoffen weg te nemen. Daarnaast is het ook heel ontspannend voor de mensen, en zalig om te geven. Door een selfie voor & na te nemen, zie je echt al het resultaat na 1 behandeling. Na een kuur van 10 beurten is het resultaat blijvend. Door elke week de tissues en spieren in je gezicht te stimuleren, net als fitness, werk je op verstrakking en lifiting. En je ziet er zoveel jonger uit, zonder ingrepen op een natuurlijke manier.”

Wat is holistic pulsing juist?

Joy: “Hierbij liggen de mensen op hun rug, met hun kledij aan. Pulsing is een beweging die binnenin mijzelf begint. Ik noem het een soort waggelen, en dat geef ik door aan de klant. Het is de snelste manier om tot ontspanning te komen, die ik ken. Ons lichaam bestaat uit 70% water, en door het schudden verdeel ik het vocht terug. Het is een vorm van healing om mensen terug in balans te brengen. De mensen mogen hier komen om te ontspannen, daar staan wij alle drie heel hard voor open. We werken steeds vanuit een holistisch standpunt. De locatie, natuur en stilte zijn enorm bevrijdend. Als je komt opgereden uit het bos, kom je al in een nieuwe wereld terecht.”

Beoordeling schrijven
Deel je ervaring met onze andere klanten.

Verder lezen

Messenger logo
Chat